Contouring!

En av de äldsta sminkknepen är contouring, alltså att man med hjälp av bronzing och highlighter framhäver vissa delar av ansiktet mer eller mindre. Men hur ska man använda contouring på bästa sätt för sin ansiksform då? Här kommer en liten guide.

Oval ansiktsform: Eftersom din ansiktsform redan är symmetrisk så behöver du inte särskilt mycket kontuering, det du kan göra är att exprimenter för att hitta en sminkning du gillar, kom bara ihåg att ljusa nyanser verkar mer framträdande medan mörka nyanser förminskar. Prova lägga lite bronzer under kindbenet och lite highlighter på kindbenet för att få kindbenen att se högre och mer framträdande ut.

 

Fyrkantig ansiktsform: Applicera bronzer på var sin sida av pannan och över hårlinjen för att smala av ansiktet, du kan också applicera bronzer på var sin sida av käken så att käken ser smalare ut. Applicera highlighter på din panna, under ögonen och hakan för att blicken ska föras mot mitten av ansiktet.

 

Avlång ansiktsform: För att skapa illusionen av en mindre avlång ansiktsform kan du applicera bronzer på nedre delen av hakan, du kan också applicera rouge på äpplet av kinden för att ansiktet ska se bredare ut.

 

Hjärformad ansiktsform: Applicera bronzer vid tinningarna och kinderna för att minska bredden på de övre regionerna. Använd highlighter på pannan, under ögonen och på hakan för att fokusera blicken på mitten av ditt ansikte.

 

Triangulär ansiktsform: Applicera bronzer på käkbenen och kinderna för att minska bredden. Applicera highlighter på pannan, under ögonen och på hakan för att fokusera blicken på mitten av ditt ansikte.

 

Rund ansiktsform: Applicera bronzer på båda sidorna av din panna, kinder och käkben för att skapa en illusion av ett smalare ansikte.  Applicera highlighter på pannan, under ögonen och på hakan för att fokusera blicken på mitten av ditt ansikte.

 

Kolla på videon! Han hur man gör det riktigt bra!
-Amanda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0